Guide til at blogge om din kreative hobby

Guide til at blogge om din kreative hobby

Det er på det seneste blevet mere populært at have en kreativ hobby.

Mange ved dog ikke, hvilken hobby de skal give sig i kast med. Derfor kan det være en god idé at give dine læsere noget inspiration gennem din blog, så de selv kan komme i gang med en kreativ hobby.

Det er dog vigtigt, at du ved, hvordan du laver et godt blogindlæg om et eller flere kreative emner, så dine læsere finder det interessant og inspirerende. Læs hvordan du gør dette i denne artikel.

1. Kend dine læsere

Det er vigtigt, at du ved, hvem dit publikum er, og hvordan de ønsker at modtage information, inden du begynder at skrive. Hvis du kan se, at nogle indlæg har haft mere succes end andre, fordi de er skrevet på en bestemt måde, skal du prøve at skrive på samme måde.

Det kan være, at dine læsere ønsker at se billeder af din hobby og i øvrigt gerne vil vide, hvor du køber alt fra stof og garn til strikkepinde og sakse. Hvis du f.eks. handler hobbyartikler hos rito, er det eksempelvis en god idé at linke dertil, så dine læsere selv kan gå ind og købe samme materialer.

2. Gør det appetitligt

Når du skal blogge om noget, der betyder noget for dig, hvor det i dette tilfælde er din hobby, er det vigtigt, at du gør det appetitligt, så du kan holde på læseren og sikre dig, at læseren vender tilbage.

Der findes ikke en officiel definition på et appetitligt blogindlæg, men vi har da nogle bud på, hvordan du kan gøre dine blogindlæg lidt mere interessante. Find vores bedste tips herunder:

  1. Lav masser af afsnit (skab luft i teksten)
  2. Vær ikke bange for at bruge mange billeder og videoer
  3. Brug bullet points, lister etc.
  4. Læg op til debat (få evt. integreret et kommentarfelt på din blog)
  5. Gør brug af gæsteskribenter (der findes mange kreative sjæle, der kan lokkes til at skrive et gæsteindlæg eller to)

3. Vis din entusiasme

Når du skal blogge omkring din kreative hobby, kan du med fordel skrive, hvorfor det er, at du elsker din kreative hobby. Hvad er det i bund og grund, du elsker ved din hobby, og hvorfor er det, at du gerne vil dele den med andre? Lav gerne en liste over, hvilke positive ting der er ved din hobby, og del også gerne de mindre positive sider.

Det bliver som læser langt mere spændende at læse blogindlæg, hvis man kan mærke din entusiasme omkring den givne hobby, hvad end det drejer sig om strikning, hækling eller noget helt tredje.

Anders Vajhøj

Anders Vajhøj

Hej mit navn er Anders Vajhøj, og jeg er uddannet i international handel og markedsføring. Jeg har + 8 års erfaring med hjemmesider, og arbejder til dagligt med at udvikle hjemmesider.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Onlinebloggen
Logo
Enable registration in settings - general
Shopping cart