Hvorfor cykle racercykel?

Hvorfor cykle racercykel?

Cykling er en fantastisk måde at motionere på, og der er – både ud fra et fysisk og mental perspektiv – mange fordele ved at cykle. Vi har kigget på hvorfor det er sundt at cykle?  

Cykling er populært. Det gælder både landevejscykling, gravel og mountainbike. Det er en alsidig motions- og transportform, der både kan være sjov, udfordrende og givende for både krop og sind.

Cykling forbedrer din kondition

Cykling kan forbedre din fysiske kondition og dit kredsløb. Cykler du jævnligt og mere end 20 minutter ad gangen, er der stor sandsynlighed for, at du forbedrer din konditionen og dit kredsløb, da det sætter gang i hjerte og lunger og øger iltoptagelsen i kroppen.

Cykling øger forbrændingen af kalorier, hvilket gør det til en effektiv træningsform, hvis du vil tabe dig eller forbrænde kalorier.

Cykling kan forebygge skader

Når du cykler, aktiverer du flere muskelgrupper – især i ben og core-muskler, så derfor er cykling en træningsform, som kan øge din muskelstyrke og din udholdenhed. Når det kommer til muskelopbygning, så er cykling også en nænsom motionsform, der mindsker risikoen for skader.

Har du f.eks. en løbeskade, som du ikke vil belaste yderligere, eller er du på udkig efter en træningsform, som ikke belaster din fysik, så kan cykling være svaret. Cykling belaster nemlig ikke led, knæ, ankler og fødder som f.eks. løb eller højintensiv træning. Derfor er risikoen for skader lavere.

Et mentalt frirum på landevejen eller i skoven

På det mentale plan rummer cykling også en masse potentialer. Mange taler om, at cykling har en helbredende effekt og at det kan være ”balsam for sjælen”. En lang cykeltur på racercykel eller en tur i skoven på mountainbike kan give dig et frirum til at tømme hovedet eller komme på afstand af dagligdagen. 

Cykling kan resultere i velvære, trivsel og et lavere stressniveau. Cykling kan hjælpe med at reducere stressniveauet og frigive spændinger i kroppen. Det kan også hjælpe med at fjerne tankerne fra stressende situationer.

Cykling kan skabe velvære, trivsel og god søvn

Regelmæssig motion som cykling kan også hjælpe med at forbedre din søvn og reducere symptomerne på søvnløshed. Der følger en helt naturlige træthed med til det at dyrke motion udendørs over længere tid, og mange oplever at især søvnen bliver forbedret.

Der findes ikke noget bedre end, når en god træningstur eller en fed mtb-tur i skoven er overstået. Humøret er højt, selvtilliden har fået et boost, og du føler dig fit og i form. På den måde kan cykling frigive endorfiner i hjernen, som er det stof, der bl.a. får dig til at føle glæde, tilfredshed og lykkefølelse.

Kammerater og fællesskaber om cykling 

Cykling er ofte indgangen til nye oplevelser og at lære andre mennesker at kende. Fra vi er små lærer mange af os at cykle med vores forældre, og når vi bliver store nok og sikre på cyklen tager vi på eventyr og opdagelse i kvarteret sammen med vores kammerater – på cyklen.  

Cykling kan være en social aktivitet, der giver mulighed for at møde nye mennesker og udvide ens netværk. Det kan være f.eks. være i den lokale cykelklub, eller hvis du tager på cykelferie. Cykling kan bidrage til bygge og forbedre sociale relationer sammen med ligesindede med samme interesse.

Cykling er en miljøvenlig motionsform

Ud fra en klimamæssig betragtning er cykling både en miljøvenlig og økonomisk motionsform. Jo, en cykel koster penge og der et forbundet en vis udledning af Co2 ved udvikling af selve cyklen, men cykling er en miljøvenlig transport- og motionsform, som slet ikke belaster klimaet i samme grad som transportmidler der drives af fossile brændstoffer. 

God cykeltur

Anders Vajhøj

Anders Vajhøj

Hej mit navn er Anders Vajhøj, og jeg er uddannet i international handel og markedsføring. Jeg har + 8 års erfaring med hjemmesider, og arbejder til dagligt med at udvikle hjemmesider.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Onlinebloggen
Logo
Enable registration in settings - general
Shopping cart