5 funktioner en webmaster bør have

5 funktioner en webmaster bør have

At drive en hjemmeside kan være krævende, hvilket betyder, at en god webmaster skal have mere end blot teknisk forståelse. Heldigvis findes der en række gode værktøjer, der kan gøre arbejdet nemmere, samt nogle gode funktioner, du måske vil have. I denne artikel vil vi se nærmere på fem forskellige kvaliteter, vi anser for vigtige hos en god webmaster. 

Før vi går videre gennem disse funktioner, skal vi afklare, hvad en webmaster egentlig er for noget. I praksis er en webmaster administratoren bag en hjemmeside. Bruger du WordPress, cPanel eller lignende CMS-løsninger, vil det betyde, at du selv har taget webmasterhatten på. Men selvom titlen som webmaster kan lyde teknisk, behøver det heldigvis ikke at være så svært. 

I dag findes der en række gode værktøjer, som gør, at du nemt kan lancere din egen hjemmeside ved hjælp af en hjemmesidebygger. Så er det kun CMS-systemet, altså det system du bruger til publicering og redigering, der kræver noget teknisk viden. Nu hvor det er afgjort, lad os springe ud i de fem kvaliteter, som vi anser for vigtige for en succesfuld webmaster. 

Vores bedste tips til dig som webmaster

Det er nemlig sådan, at en webmaster skal have mere end blot tekniske færdigheder for at gøre et godt stykke arbejde. Derfor har vi fremhævet nogle af de vigtigste ‘ikke-tekniske’ funktioner, der gør rollen som webmaster lettere. Denne liste er på ingen måde udtømmende, men den vil give et godt billede af, hvad man skal fokusere på. 

1. Webmaster har brug for gode ‘people skills’

Selvom rollen som webmaster til tider kan være ensomt arbejde, kræver det faktisk, at du interagerer med folk online. Du vil blandt andet skulle varetage kundesupport til dine brugere, være i kontakt med teknisk afdeling hos dine underleverandører og lignende. Driver du en netbutik, bliver du også nødt til at kommunikere med kunderne på en behagelig, servicevenlig og ikke mindst hurtig måde. Dette vil være med til at forbedre den oplevelse, dine kunder får, hvilket igen vil give et bedre omdømme til din hjemmeside. 

2. Gode research-evner 

Som webmaster bliver du hurtigt verdensmester i Google. Det handler om at finde en løsning på de problemer, der opstår hurtigst muligt, så hjemmesiden fungerer korrekt. Her vil det være vigtigt at have gode informationskilder, og heldigvis findes der en række hjemmesider, hvor du kan læse alt, hvad du skal vide.

På hjemmesider som denne finder du en række nyttige artikler, tips til at strømline dine hjemmesider, forskellige anmeldelser og meget mere relateret til driften af ​​en hjemmeside. Alle hjemmesider er unikke, så her er det vigtigt at finde kilder, der tilbyder bred information, der nemt kan tilpasses forskellige problemstillinger. Nogle problemstillinger, en webmaster kan ende med at søge efter løsninger på, er:

  • Løsning af tekniske problemer med hjemmesiden
  • Opsætning af diverse kampagner på din hjemmeside
  • Sikring af at hjemmesiden er opdateret efter nye trends
  • Effektiv content management
  • SEO optimering af hjemmesiden

3. En god webmaster skal være tålmodig

Selvom du kan bygge en hjemmeside på få timer, vil rollen som webmaster kræve tålmodighed. Gode ​​hjemmesider tager ofte tid at udvikle, så her gælder det om at trække vejret dybt og væbne sig med masser af tålmodighed. Dette handler om et websted, der omfatter langt mere end blot at skabe det faktiske udseende med en webstedsbygger. Du skal også oprette indhold, opbygge en følgerskare, opdatere indhold og vedligeholde webstedet. 

4. Vær ydmyg i dit arbejde

Ingen er verdensmester i alt, og det gælder også for en webmaster. Vi ved, hvor fristende det kan være at forsøge at løse alle problemerne selv, men nogle gange kan det faktisk betale sig at lade andre hjælpe. Derfor er det vigtigt at være ydmyg nok til at se, hvornår du har brug for assistance fra en med andre kompetencer. 

5. Vedholdende på arbejdet 

Enhver, der tidligere har drevet en hjemmeside, kan bekræfte, at der altid er noget at lave. Hjemmesider som så meget andet har pludselig fejlmeddelelser, forstyrrelser og fejl i driften som i værste fald kan føre til et skift af webhotel. Derfor er det vigtigt med gode rutiner for fejlfinding, rettelser og ikke mindst forebyggende arbejde. Dette er krævende arbejde, der kræver dedikation fra en webmaster, og dette kan ofte sætte både evner og tålmodighed på prøve. 

Resumé

En god webmaster har evnen til at være teknisk anlagt, men bør også besidde en række andre kvaliteter, der er mindre tekniske. Derfor har vi gennemgået, hvad vi anser for at være fem vigtige egenskaber, du bør besidde, hvis du skal forsøge dig som webmaster. Vi har også fremhævet nogle gode tips til, hvor du kan finde nyttig information om emner relateret til at drive din egen hjemmeside. Vores liste er på ingen måde udtømmende, men vi håber, den har givet et bedre indblik i, hvad der ligger bag driften af ​​en succesfuld hjemmeside. 

Anders Vajhøj

Anders Vajhøj

Hej mit navn er Anders Vajhøj, og jeg er uddannet i international handel og markedsføring. Jeg har + 8 års erfaring med hjemmesider, og arbejder til dagligt med at udvikle hjemmesider.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Onlinebloggen
Logo
Enable registration in settings - general
Shopping cart