Optimering af billeder til hjemmeside

Optimering af billeder til hjemmeside

Langt de fleste hjemmesider har billeder i deres indhold, banner, widgets, osv. og disse billeder kan i mange tilfælde gøre din hjemmeside ekstremt langsom, hvilket ikke er ideelt.

En langsom hjemmeside giver høj ”Bounce Rate”, og kan i værste tilfælde forringe dine placeringer i søgemaskinerne.

Der findes en masse gode råd til, hvordan du kan optimere dine billeder, så din hjemmeside stadig er lynhurtig, og du kan endda fortælle søgemaskinerne, hvad der er på billede via en ALT-tekst.

Vi har samlet vores fire bedste råd til billede optimering

Alt-tekst fortæller hvad billede omhandler

ALT-tekst er en attribut, du kan tilføje til et billede, og hvis hjemmesiden fejler under loading af billedet, så vil ALT-teksten komme frem i stedet.

ALT-teksten bruges også af Google til at bedømme, hvad der er på billede, og hvordan det passer ind til det resterende indhold.

Et godt råd til når du skal udfylde ALT-tekst, er at bruge din hjemmesides fokusord, altså det søgeord du ønsker at ranke på.

Så hvis du har en hjemmeside der omhandler f.eks. ”massageapparater” så kan du med fordel tilføje ordet ”massageapparater” til billedets ALT-tekst.

Ændre dimensioner så de passer til din hjemmeside

Når du uploader et billede til et banner, indhold, widget, eller noget helt tredje, så er det en god ide at undersøge, hvor stor dimension der er på det enkelte element, og derefter justere dimensioner på billedet, så det passer.

Ofte når man tager et billede, og indsætter det direkte på hjemmesiden, så er dimensionen ofte alt for stor, hvilket bare giver et billede der fylder unødvendigt.

Derfor er det en god ide, at ændre dimensionerne så de passer.

Komprimer billeder på hjemmesiden

Der findes en række forskellige komprimeringsværktøjer, der nemt kan minimere filstørrelsen til 60-70% uden, at det går mærkværdigt ud over billedes kvalitet.

Der findes både online værktøjer der kan bruges, men der findes også en del plugins der automatisk kan komprimere alle dine billeder på hjemmesiden, og automatisk komprimere dine billeder hver gang du uploader dem.

Online hjemmesider til komprimering:

  • https://compressjpeg.com/
  • https://compresspng.com/
  • https://tinyjpg.com/
  • https://tinypng.com/
  • Og mange flere…

WordPress Plugins til billede komprimering:

  • Imagify
  • Smush Image Compression and Optimization
  • EWWW Image Optimizer
  • ShortPixel Image Optimizer
  • Og mange flere…

Brug lazyload til din hjemmeside

Har du mange billeder på din hjemmeside, så kan du med fordel loade dem asynkront, hvilket helt lav praktisk betyder, at billeder under skillelinjen bliver loadet efterfølgende når du scroller længere ned på siden.

Så i takt med at brugeren kommer længere ned på siden, så begynder hjemmesiden at loade billederne.

Det betyder også, hvis brugeren ikke scroller helt ned på siden, så bliver de nederste billeder aldrig loadet.

Alle hjemmesider kan have gavn af lazyload, men specielt webshop med over 20 produkter på en kategoriside, kan spare meget båndbredde, og give brugerne en god og hurtig oplevelse af webshoppen.

Anders Vajhøj

Anders Vajhøj

Hej mit navn er Anders Vajhøj, og jeg er uddannet i international handel og markedsføring. Jeg har + 8 års erfaring med hjemmesider, og arbejder til dagligt med at udvikle hjemmesider.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Onlinebloggen
Logo
Enable registration in settings - general
Shopping cart